Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Badem Ezmesinin Beslenmemize Katkısı Nedir?

10-05-2023 18:15
Badem Ezmesinin Beslenmemize Katkısı Nedir?
Her zaman ne kadar lezzetli olduğunu duyuyoruz, ancak badem ezmesinin sağlık yararları hakkında yeterince konuşmuyoruz. Badem tek başına binlerce yıldır tüketilmektedir ve beslenme uzmanları uzun süredir faydalı niteliklerini öne sürmektedirler.


Ancak badem ezmesine dönüştürüldüklerinde durum böyle mi kalıyor? Cevap, tabii ki, evet!
Badem ezmesinin kalp sağlığı yararlarını yıkmak kalp ile başlar. Birçoğumuz, doğru beslenmek ve yeterince egzersiz yapmak gibi iyi kardiyovasküler sağlık alışkanlıkları uygulamanın öneminin farkındayız. Ancak bazen, her gün tutarlı kalmak zor olabilir. Badem ezmesi yemek, kalp sağlığını geliştirmenin kolay bir yoludur!

Badem ezmesinin en önemli sağlık faydalarından biri, içerdiği yüksek miktarda tekli doymamış yağdır. "Yağ" kelimesinin birçok olumsuz çağrışımı vardır, ancak tekli doymamış yağ aslında LDL'yi veya "kötü kolesterolü" düşürmeye ve başka türlü iyi "kolesterol" olarak bilinen HDL'yi yükseltmeye yardımcı olur. Düşük yoğunluklu lipoproteinin kısaltması olan LDL, kolesterol parçacıklarını vücudunuzun her yerine taşır. Bu parçacıklar birikir ve arter tıkanmasına neden olabilir.

Öte yandan, HDL veya yüksek yoğunluklu lipoproteinler, bu fazla kolesterolü alıp karaciğerinize geri getirerek arter tıkanıklığını gidermeye yardımcı olur. Günde sadece bir kaşık badem ezmesi yemek, halihazırda üzerinde çalıştığınız kalp-sağlıklı alışkanlıklara harika bir katkı olabilir!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.