Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Blog Etiketleri

Ketojenik Diyetin Sağlık Açısından Kullanımı

Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat ve yüksek yağ tüketimine dayalı bir beslenme planıdır. Bu diyette, karbonhidrat alımı kısıtlanarak vücut ketozis adı verilen bir metabolik duruma sokulur. Karaciğer, yağları enerji için kullanmak üzere keton adı verilen maddeler üretir. Bu durumda, vücut yağ yakımını artırır ve enerjiyi ketonlardan elde eder. Ketojenik diyet genellikle kilo kaybı, kan şekeri kontrolü, metabolik sağlık ve bazı nörolojik rahatsızlıkların yönetimi için kullanılır. Besinler arasında et, balık, yumurta, yağlı süt ürünleri, sağlıklı yağlar ve yeşil yapraklı sebzeler yer alırken, şekerli ve nişastalı gıdaların tüketimi sınırlanır.

Devamı
10/04/2024 20:42

Keçiboynuzu Özü Nedir?

ERA Gurme ürünleri eklenti şekersiz, katkısız ve doğaldır. Ürünleri tatlandırmak istediğimizde de doğal ürünlere başvururuz. Bu doğal ürünlerin en değerlilerinden biri de Keçiboynuzu Özüdür. Bu blog yazımızda size bu değerli ürünü anlatmak istiyoruz. Keçiboynuzu özü, Akdeniz Bölgesinin doğal bitki örtüsü içerisinde bulunan Keçiboynuzu meyvesinden sıvı ve konsantre şekilde üretilen önemli bir gıda ürünüdür. Meyvenin şekli keçi boynuzuna benzediği için bu ismi almıştır. Bu değerli meyve Anadolu’da Harnup ismiyle bilinmektedir, bundan dolayı harnup özü olarak da adlandırılır. Keçiboynuzu ağacı, Akdeniz bölgesine has bir bitkidir ve kendiliğinden doğal şekilde yetişmektedir. Her mevsim yeşil kalabilen bu ağaç türünün meyvesi yemiş, pekmez ve özüt gibi tüketebileceğimiz farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Keçiboynuzu özü, meyvenin çekirdekleri ile birlikte harmanlanarak soğuk sıkım (presleme) yöntemiyle oluşur. Bu yöntemle elde edilen ürün yoğun kıvamlı ve konsantredir.

Devamı
26/03/2023 00:59

Eritritol Nedir?

Eritritol üzüm, karpuz gibi meyvelerde, havuç ve patates gibi sebzelerde, mantarlarda ve fermente ürünlerde doğal olarak bulunan bir şeker alkoldür. Eritritol ilk olarak 1848’de John Stenhouse adlı İskoçyalı bir kimyager tarafından keşfedildi. Japonya 1990’ların başından beri şeker, reçel, çikolata, yoğurt, içecek ve doğal bir şeker yerine eritritol kullanıyor. ABD’de daha yakın zamanda popülerlik kazanmıştır. 1997 itibariyle, genel olarak FDA ve gıda endüstrisinden güvenli olarak kabul edilen bir statüye sahiptir. Şeker tatlılığının yüzde 80’ine sahiptir, ancak kalorisizdir ve kan şekeri düzeylerini yükseltmez.

Devamı
19/03/2023 22:37
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.